Skip to content

Studentencafé de Beurs, gevestigd tegenover het station, is sinds 2001 de leukste kroeg in Maastricht voor en door studenten! Al vele jaren is de Beurs dan ook dé stamkroeg voor 10 verschillende Onafhankelijke Disputen uit Maastricht. Meer informatie over deze disputen is te vinden onder het kopje “Disputen“. Één ding hebben zij allemaal gemeen en dat is dat zij elke woensdag in de Beurs terug te vinden zijn onder het genot van een biertje. Van deze 10 disputen kent de Beurs 4 stichtingsdisputen en 6 borrelende disputen. De stichtingsdisputen dragen verantwoordelijkheid voor de kroeg en samen zorgen zij ervoor dat de kroeg draaiende blijft. Het motto is dan ook ‘Voor en door studenten’. Het maken van winst is niet het uitgangspunt van de kroeg, maar juist het onvergetelijk maken van de studententijd staat voorop. Door het toegankelijk maken van de Beurs voor iedereen trachten wij dit te bereiken.

Naast de standaard woensdagavonden voor haar disputen verwelkomt de Beurs ook vele andere partijen met open armen. Over de jaren heen hebben dan ook veel verschillende studieverenigingen en sportverenigingen met succes activiteiten en borrels georganiseerd in de Beurs. Ook voor privé-feesten ben je bij de Beurs op de juiste plek!

Daarnaast organiseert de Beurs ook diverse themaweken door het jaar heen zoals de jaarlijkse Beurs Beach Break waarin meer cocktails geshaket worden dan ooit. Kortom, studentencafé de Beurs is een kroeg waar altijd iets te beleven valt! Zien we jou ook snel in de Beurs?