Skip to content

Disputen

Goed dat je er bent! leer hier de 10 verschillende disputen kennen die weekelijks borrel in Studentencafé De Beurs. Lees over elk dispuut en kom in contact. Wie weet sta jij binnekort te shinen in de leukste studentenkroeg van Maastricht!

Stichtingsdisputen

O.H.M. Hyperion

Het O.H.M. Hyperion is 10 februari 1998 opgericht. Zij bezorgt al haar leden een prachtige studententijd! Wekelijks organiseren wij vette borrels en activiteiten waarbij wij contact leggen met onafhankelijke Damesdisputen en Damesdisputen van de verenigingen door heel Maastricht. Ook organiseren wij jaarlijks het grootste studenten voetbaltoernooi van Nederland: ‘La Copa de Maastricht’ Alle Hyperianen zijn ervan overtuigd dat kwaliteiten als delegeren, organiseren en domineren kunnen worden verworven tijdens een heftige studententijd waar vriendschap, vrouwen, bier en onvergetelijke ervaringen centraal staan!

Misspuut Pandora

“De albegaafde”: verstandig, aantrekkelijk, nieuwsgierig, krachtig, talentvol en een tikkeltje eigenwijs! Al 33 jaar maakt Misspuut Pandora deel uit van het Maastrichtse studentenleven, waarin wij niet meer weg te denken zijn. Wekelijks vindt op de woensdagavond onze dispuutsavond plaatst. We integreren regelmatig met andere Heren- of Damesdisputen uit Maastricht of het ‘buitenland’ en soms zijn we gewoon lekker met de Pandories zelf. Nadat we heerlijk hebben gegeten (en flink wat hebben gedronken) in de eetgroepjes zetten wij het feestje voort in onze eigen kroeg ‘Studentencafé de Beurs’, waar wij de boel altijd flink op stelten zetten!

H.D. Lucifer

Heerendispuut Lucifer. Een onafhankelijk dispuut met traditionele inslag. Wij geloven dat studeren meer is dan alleen maar drinken. Daarom. De Lucifergedachte: gezelligheid, dronkenschap, vrouwen. Onlosmakelijk met elkaar verbonden.

O.D.D. Schanulleke

O.D.D. Schanulleke is sinds 1992 een damesdispuut dat midden in het studentenleven van Maastricht staat. We houden van themafeestjes, integraties, toernooien en op woensdagavond staan we altijd met onze groene truien in de mooiste kroeg van Maastricht te dansen. Samen delen we lief en leef en met onze bruisende persoonlijkheden maken we elke borrel onvergetelijk!

Borrelende disputen

O.D.D. Bon'Aparte

Bon’Aparte staat al bijna 25 jaar voor een fantastische groep meiden, die altijd voor elkaar klaar staan, en die iedere woensdag Maastricht weer op hun eigen manier op zijn kop weten te zetten. Iedere woensdag kun je ons terugvinden in Studentencafé de Beurs waar wij met negen andere disputen de kroeg voor een avondje overnemen. Al vinden we het geweldig als we met Bon’Aparte naar de beurs gaan, toch borrelen we vrijwel iedere week met een ander Heren- of Damesdispuut uit Maastricht en met menig van deze disputen gaan wij ook langs alle jaarlijkse toernooien, feesten en festivals die het Maastrichtse studentenleven rijk is. Bon’Aparte in één woord samenvatten is niet mogelijk. Iedereen binnen Bon’Aparte is anders maar we accepteren elkaar zoals we zijn en hebben met elkaar de tijd van ons leven. Because, legends never die!

O.D.D.M Les Sacripantes

Sinds 1991 is O.D.D.M Les Sacripantes niet meer te missen uit het Maastrichtse studentenleven. Als dispuut zijn wij een variabel en kleurrijk geheel. Variabel omdat elk lid een eigen persoonlijkheid heeft en een geheel omdat we samen een hechte vriendinnengroep vormen. Je kunt ons herkennen aan onze groen gestreepte truien waarin wij optimaal genieten van alle dispuutsavonden, feestjes, integraties, toernooien en andere activiteiten!

O.H.D. Bonobo

Het O.H.D. Bonobo heeft als jong dispuut door dat het leven niet altijd even serieus moet worden genomen. Ze zien als geen ander in dat de overeenkomsten tussen het studentenleven en de Bonobo legio zijn. Ben jij ook een ongeremde winnaar in het leven? Hebben ome DUO en de overheid je wijsgemaakt dat studeren niet samengaat met een dispuut? Wij zijn het levende bewijs dat het zeker wel kan!

O.D.D. Sororitas

De Latijnse benaming voor zusterschap leek een passende naam voor ons dispuut. In 2008 werd onze hechte vriendinnengroep dan ook bestempeld als Onafhankelijk Dames Dispuut Sororitas. Vanaf toen was O.D.D. Sororitas niet meer weg te slaan uit het Maastrichtse studentenleven. Elke woensdag komen we bij elkaar voor de gezelligste borrels met herendisputen uit Maastricht, Eindhoven en Tilburg. Hierbij worden de nodige biertjes en pk’s gedronken in onze favoriete kroeg, namelijk de Beurs. We zien elkaar niet alleen tijdens onze geliefde dispuutsavonden, maar ook tijdens onze brakke ochtenden, ub sessies, stapavondjes, diners en nog veel meer. De hechte vriendschappen binnen ons dispuut staan bij ons op 1. We genieten volop van ons studentenleven en halen alles eruit wat erin zit!

O.H.D. Perikles

Je hoeft niet vreemd op te kijken wanneer iemand de betekenis van het woord ‘dispuut’ uitlegt als zijnde een vriendengroep. Common mistake. Dit is namelijk pas waar het mee begint, één der leden zijn is veel meer dan dat. Een dispuut wordt gevormd door een gevoel van broederschap, dat eenieder bindt voor het leven. Slechts een select gezelschap kan je vertellen wat ons dispuut – O.H.D. Perikles – inhoudt, en bovenal, wat het betekent om Periklied te zijn. Dit gezelschap draagt bij aan het onsterfelijke gedachtegoed dat Perikles heet. Elke Periklied heeft meer dan eens bewezen te beschikken over moed, doorzettingsvermogen, daadkracht en trouw.

O.M.G.M. MAX

Opgericht in een moment van beschonkenheid door vrouwen met ijzersterke levers een tinteling bij de aanblik van dobbelstenen ogen speurend naar het vloeibare goud onder het mexen niet beschroomd maar vrijpostig, niet bekoorlijk maar listig blufvermogen en daadkracht toegepast in elke situatie het genootschap met de mooiste eigenschappen als MAXvrouw leef je het leven maximaal.

Sinds Augustus 2001